SEO voor blogs.

06/10/2010 at 00:51 2 comments

Gisteren hadden we weer les van Lieven Van Nieuwenhu, specialist in online recruitment en e-communication bij RCA. Hij gaf ons uitleg over coporate blogging en heeft ook een aantal interessante tips gegeven.

Zo is het belangrijk om je blog minimum wekelijks up te daten. Een blog die nauwelijks wordt upgedate is niet interessant om te volgen en kan als Google als snel al een ‘dode ‘site worden gevonden. Google houdt ook van grote sites, dus is het zeker belangrijk om het bloggen vol te houden en zoveel mogelijk (relevante) content toe te voegen. Hoe langer je blog bestaat, hoe meer kans je hebt dat Google denkt dat je blog succesvol is en dat je blog bovenaan in de ranking komt te staan.

Let er wel op dat wat je schrijft ook belangrijk is. Kies bijvoorbeeld zorgvuldig je titels uit en ook je URL’s. Deze kunnen het best zo kort en concreet mogelijk zijn, in plaats van een leuke woordspeling die door Google niet herkend zal worden. Ook URL’s in andere blogs zijn belangrijk. Door je eigen link op andere sites te plaatsen of – wat nog veel beter is – door andere blogs/sites/persberichten een link naar jouw blog te laten vermelden, kan je ervoor zorgen dat je blog meer ‘stemmen’ krijgt en dus ook een grote kans heeft tot een hogere ranking.

Tenslotte moet je ook zeker eens gebruik maken van de google adwords keyword tool, waar je een aantal woorden of woordgroepen kan ingeven en dan kan zien welke het meeste worden opgezocht. Als je een hogere ranking wilt, is het belangrijk om deze woorden (dus de meest populaire woorden) in je content, titels en metatekst te verwerken.

Dit zijn slechts enkele van de tips en informatie die ik dankzij zijn les verworven heb. Ook zijn vorige les over hoe je jezelf of je bedrijf kan promoten via Facebook, Twitter, Netlog en LinkedIn hebben me heel wat bijgeleerd. Hierover vind je een interessant artikel op SEODVIZE, een site van Pieter-Jan Vanneste die werd opgericht met als hoofddoel het geven van onafhankelijk advies en tips om hoger te scoren in zoekmachines. Wat ik hier dus net heb uitgelegd, zal je daar zeker nog eens terugvinden samen met nog meer tips en nog meer uitleg over SEO.

Advertisements

Entry filed under: Dutch articles.

Flavors.me: Make a homepage in minutes. Pilot Handwriting.

2 Comments Add your own

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Follow on Twitter

Show me some (blog) lovin!

bloglovin

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 23 other followers


%d bloggers like this: