Akamusic.

06/11/2010 at 23:54 1 comment

Gisteren stootte ik op een website die me sterk deed denken aan een van mijn vorige blogposts, over mymayorcompany – een Franse website waar mensen als soort producers artiesten financieel kunnen steunen, of andersom, waar je als artiest kan vragen om je album te laten financieren door je fans. My Major Company heeft nu ook een website voor de UK, maar hoe zit het voor België?

Well, meet Akamusic! Akamusic is gevestigd in België maar heeft buiten een Franstalige en Nederlandstalige versie ook een Duitse, een Engelse en een Internationale versie. Hier geldt hetzelfde principe als bij My Mayor Company, alleen ligt de limiet niet bij 100.000€ maar al bij 15.000€ (voor een single), 35.000€ (voor een EP), 50.000€ (voor een album) of 80.000€ (voor een LP+). Ook is er een verschil bij het aandeel in de winst. Bij My Major Company hangt het af van de netto-inkomsten: als die tussen 0 en 250.000€ bedragen, krijg je 40% v/d netto-inkomsten, tussen 250.000€ en 500.000€ krijg je 30% v/d netto-inkomsten en vanaf meer 500.000€ krijg je “slechts” 20% v/d netto-inkomsten. De artiesten zelf hebben altijd slechts recht op 20% v/d inkomsten. Bij Akamusic ligt dit anders. Daar krijg je als producent 40% en de artiesten krijgen ook 40%.

Niet alleen kan je er financieel iets meer terugwinnen, je schept hiermee ook een band met de artiest en je kan soms extra’s verwachten zoals gesigneerde t-shirts, naamsvermelding op het album/de EP/de LP+, limited edition DVD’s, en andere.

Niet slecht hé? Waar wacht je dus nog op! Via Facebook Connect heb je heel snel een profiel aangemaakt. Heb je geen Facebook, klik dan gewoon op ‘lid worden’ en dan kom je hier terecht. Eenmaal je een profiel hebt aangemaakt, krijg je een overzicht van je gegevens, je saldo en de handige knop ‘artiesten ontdekken‘. Daar kan je geschikte artiesten beginnen zoeken op basis van percentage, naam, hoeveel aandelen ze al verkocht hebben, aantal bezoeken, aantal fans, volgens nieuw op de site en volgens duur. En als je liever artiesten van je eigen land wil promoten, kan je ook nog eens een selectie maken per land. Jammer genoeg kan je geen selectie krijgen op basis van de muziekstijl, maar het wordt wel vermeld bij elke artiest.

Het beste is gewoon zoveel mogelijk artiesten te beluisteren en wie weet ontdek je wel de nieuwe Michael Jackson, een jonge Madonna of zelfs een gelijkenis van The Beatles. Let’s hope!


Advertisements

Entry filed under: Dutch articles.

See your Facebook friendships. Mobile blogging.

1 Comment Add your own

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Follow on Twitter

Show me some (blog) lovin!

bloglovin

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 23 other followers


%d bloggers like this: